2010 Early Bird Criterium Training Series

Save these dates:
Tuesday, December 8 – Palo Alto Bike Shop from 7-8pm
Saturday, January 2 – Mentor training @ the Early Bird course from 3-5pm.
Sundays, January 3, 10, 17, 24 and 31

I know. It’s ‘cross season, but we’ve been planning for the 2010 Early Birds to be our best yet. This 5-week series has grown in popularity over the past 22 years. Please help us make our 23rd even better! Encourage your friends and strong riders to come out to learn some criterium racing skills that will help them relax and ride faster.

This 5-week series relies on its volunteer base to help these new racers. As you can see in the schedule below we need a large pool of volunteers. New for 2010 we are holding a meeting at the Early Bird course for experienced racers that want to mentor. We’ll run through our 5-week curriculum together and help those that want to learn. We are holding these sessions because the new racers deserve a “great customer experience”. If we are to meet our goal, we need to rehearse what we will give them! This training session could also qualify you for the NCNCA mentoring program.

Please RSVP to Laurie Fenech (nachurelover@sbcglobal.net) or me (teamnolan@hotmail.com) if you can mentor at the 2010.

The 2010 Early Bird Schedule
8:30 Early Bird Mentored Skills Clinic #1 for Juniors, Women Category 4, and Men Under 30 Category 5
9:45 Under 30 Men Category 5 race (40 min.)
10:25 Under 30 Men Category 5 post-race talk
10:30 Women Category 4 race, split into two fields based on experience (40 min.)
11:10 Women Category 4 post-race talk
11:15 Juniors race (30 min.)
11:45 Juniors post-race talk
11:45 Early Bird Mentored Skills Clinic #2 for 30+ Men Category 5
1:00 30-44 year old Men Category 5 race (40 min.)
1:40 30-44 year old Men Category 5 post-race talk
1:45 45+ year old Men Category 5 race (40 min.)
2:25 45+ year old Men Category 5 post-race talk
2:30 Category 1/2/3/Pro race (60 min.)
3:30 Category 4 race (45 min.)

Add to be posted to http://www.NCNCA.org and http://www.VeloPromo.com soon. More Information: velopro1@sonnet.com, (209) 533-4996 or http://www.velopromo.com

In the 2nd of three talks at the Palo Alto Bike Shop (171 University Ave, 650.328.7411) I will be providing some tips about getting into racing. Its a whole lot more comfortable to hang out in a warm place to talk about these things. I hope you can join us. Dave Yeung will send out a separate note.

Cheerfully, Laurel Green, Laurie Fenech, Alan Atha, and Larry Nolan, your volunteer Early Bird directors.

2014 © NCNCA | All rights reserved | http://ncnca.org/ | Contact the Webmaster
Northern California Nevada Cycling Association